top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıVetHelp Veteriner Kliniği

Köpeğimiz neden ağlıyor?

Muhtemelen köpeklerin ağladığını fark etmişsinizdir, ancak buna neyin sebep olduğunu bilemiyorsanız sizi bu konuda biraz bilgilendireceğiz.


Köpeklerde gözyaşının en yaygın nedenlerinden bazıları şunlardır:


1.Alerjiler: İnsanlardaki gibi alerjiler köpeklerin de gözlerinin sulanmasına neden olabiliyor. Bir köpek birçok değişik şeye karşı alerji gösterebilir.

Mesela; polen,toz,hayvan kılı,tütün ve gıda bileşenleri gibi. Veteriner hekiminiz bazı alerjik testler sonucu köpeğinizin alerjilerini tespit edebilir.


2.Gözyaşı kanallarının tıkalı olması: Köpeğin gözyaşı kanalları tıkalı olması gözlerinden yaş akmasına sebep olabilir.Yeterli zaman geçtiğinde köpeğinizin göz çevresinde cilt tahrişleri gelişebilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda en kısa sürede veteriner hekiminizle görüşmelisiniz.


3.Enfeksiyon: Köpeğinizin gözyaşları şeffaf değil de sarı veya kırmızımsı bir renkse köpeğinizin göz enfeksiyonu olabilir. Böyle bir durumda göz çevresi tahribatı şekillenebilir ve göz şişebilir. Eğer köpeğinizde bu belirtilere rastladıysanız hemen veteriner hekiminizle görüşmelisiniz.


4.Çizik kornea: Köpeğiniz yeterince aktifse korneasını çizmiş olabilir. Bu durumda gözyaşından önce köpeğiniz ayağını sürekli göz hizasına getirebilir veya gözünü sık sık kapatıp açabilir. Bu belirtiler dahilinde veteriner hekiminize başvurmanız gerekir.


5.Göze toz tanesi kaçması: Bazen köpeğinizin ağlamasının sebebi ufacık bir toz tanesi ya da bir kirpik bile olabilir. Böyle bir durumda gözyaşları kısa sürede duracaktır. Siz yine de köpeğinizi takip etmeye devam edin.


Köpek "ağlıyor" gibi görünse bile, genellikle bir şeylerin yanlış olduğunun bir göstergesidir. Köpeğinize mendil vermek yerine onu izlediğinizden emin olun ve veteriner hekiminizden yardım alın. Unutmayın erken teşhis hayat kurtarır.

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page